Slotfestijn: Persberichten

E-mailadres Afdrukken PDF

 

Voor informatie over het Slotfestijn kunt u contact opnemen met Carla Kager, tel. 072 5065692

Of mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.        Tekst en foto's op aanvraag.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   


Slotfestijn 9 juni
Kinderen doen echt mee!

 Egmond aan den Hoef. Het Slotfestijn is een klein en puur middeleeuws evenement. Egmonders en enige Kennemer trawanten kruipen op 9 juni met veel enthousiasme in de huid van hun voorvaderen. Ze spelen een dag in 1204, en Kwade Wouter keert met zijn familie voor een dag terug in Egmond. Het belooft een speciale dag te worden, zeker ook voor kinderen.

 Wasvrouwen, Egmonder vissers, edelen, soldaten, monniken, ambachtslieden en enkele vertellers: ze doen hun zegje of beelden iets uit. Het publiek heeft er vrij zicht op bij een tochtje rond de slotgracht, een wandeling die ook zonder middeleeuwers al beeldschoon is. De scènes worden een of meer keren per uur herhaald. Het belooft een speciale dag te worden, zeker ook voor kinderen.

 Kinderprogramma

Bij het Overslot hoort een kleine historische markt, waar kinderen een echt abdijkaarsje kunnen maken. Vlak bij de brug komt de kinderhoek waar de kinderen zich verkleden om zo echt mee te doen met het Slotfestijn, met middeleeuwse spelletjes of zwaardvechten met echte ridders erbij. Ook de kleinste knutselaars zijn welkom om vaandels te schilderen waarmee ze in de parade mogen lopen. Elk uur verzorgen kinderen van de Jozefschool een schimmenspel met een mooi verhaal over Kwade Wouter en zijn zoontje Willem en kinderen van de Boswaid treden op. Voor een klein bedrag is een stempelkaart te koop waar alle activiteiten op staan. Naast de kinderhoek kan iedereen genieten van gezellige muziek en een hapje en een drankje in middeleeuwse sfeer.

 Het Slotfestijn is op  zaterdag, 9 juni van 12.00 tot 17.00 uur, tegelijk met de Hoever kunstmarkt in het oude centrum van Egmond aan den Hoef. Bij slecht weer verhuist alles naar Slotweg 46, Hoeve Overslot, café het Slot en de Slotkapel en zodra het kan, gaat het buiten weer verder.

De toegang is gratis, of een vrijwillige bijdrage. Zie www.historischegmond.nl.