Aangepaste openingstijden

E-mailadres Afdrukken PDF

In verband met de kermis in de Slotweg, is bezoekerscentrum Huys Egmont op zaterdag 8 juli en zondag 9 juli onbereikbaar en dus gesloten. Excuses voor het ongemak!

 

Egmond tijdens de Tweede Wereldoorlog

E-mailadres Afdrukken PDF

Op vrijdag 23 juni organiseert Stichting Historisch Egmond een lezing over de Egmonden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Sprekers John Heideman en Rob Leijen nemen u aan de hand van oude foto’s, kaarten en voorwerpen mee door vijf lange oorlogsjaren.

Lees meer...
 

Bijzondere expositie in Huys Egmont

E-mailadres Afdrukken PDF

 

Deze zomer organiseert Stichting Historisch Egmond een zeer bijzondere expositie in bezoekerscentrum Huys Egmont: "Egmondse Kinderportretten door Erwin Bowien 1937-1938"

Lees meer...
 

Beleef de Egmonden met een ervaren gids

E-mailadres Afdrukken PDF

Wilt u met het gezin of de hele familie een leuke ochtend of middag, vol historische verrassingen? met een bezoek aan de drie Egmonden, of aan de vuurtoren, of de abdij, of het middeleeuwse Slotkwartier? Kijk dan eens op de website www.rondleidingen-in-egmond.nl en reserveer een rondleiding op de plek van uw keuze, op een moment waarop u wilt. Ervaren gidsen vertellen u onderweg alles over bijvoorbeeld de historie van de abdij in Egmond-Binnen, over het kasteel van de graven van Egmond in Egmond aan den Hoef of over het verdwenen Westeinde van Egmond aan Zee.

Lees meer...
 

Lezingen in Huys Egmont

E-mailadres Afdrukken PDF

Met ingang van dit jaar organiseren wij iedere maand een lezing in het nieuwe bezoekerscentrum Huys Egmont. Peter van den Berg bijt het spits af met een lezing over de Egmondse School.

Lees meer...
 

Lezing in Huys Egmont: “De Stolpboerderij”

E-mailadres Afdrukken PDF

Op vrijdag 24 maart kunt u in bezoekerscentrum Huys Egmont weer een bijzondere lezing bijwonen. Mart Groentjes van de Boerderijenstichting Noord-Holland neemt u die avond mee in de fascinerende wereld van de stolpboerderij.

Lees meer...
 

Huys Egmont, vóór en dóór bewoners!

E-mailadres Afdrukken PDF

Op zaterdag 14 januari opent het vernieuwde Historisch Informatiecentrum aan de Slotweg te Egmond aan den Hoef haar deuren, waarmee het Slotkwartier weer een visitekaartje rijker zal zijn. En het mooie is, dat het hele project, van verbouwing tot eindresultaat, met beperkte middelen door Egmondse vrijwilligers is uitgevoerd.

Lees meer...
 
Meer artikelen...


Pagina 1 van 14