Beleef de Egmonden met een ervaren gids

E-mailadres Afdrukken PDF

Wilt u met het gezin of de hele familie een leuke ochtend of middag, vol historische verrassingen? met een bezoek aan de drie Egmonden, of aan de vuurtoren, of de abdij, of het middeleeuwse Slotkwartier? Kijk dan eens op de website www.rondleidingen-in-egmond.nl en reserveer een rondleiding op de plek van uw keuze, op een moment waarop u wilt. Ervaren gidsen vertellen u onderweg alles over bijvoorbeeld de historie van de abdij in Egmond-Binnen, over het kasteel van de graven van Egmond in Egmond aan den Hoef of over het verdwenen Westeinde van Egmond aan Zee.

Lees meer...
 

Lezing in Huys Egmont: “De Stolpboerderij”

E-mailadres Afdrukken PDF

Op vrijdag 24 maart kunt u in bezoekerscentrum Huys Egmont weer een bijzondere lezing bijwonen. Mart Groentjes van de Boerderijenstichting Noord-Holland neemt u die avond mee in de fascinerende wereld van de stolpboerderij.

Lees meer...
 

Lezingen in Huys Egmont

E-mailadres Afdrukken PDF

Met ingang van dit jaar organiseren wij iedere maand een lezing in het nieuwe bezoekerscentrum Huys Egmont. Peter van den Berg bijt het spits af met een lezing over de Egmondse School.

Lees meer...
 

Huys Egmont, vóór en dóór bewoners!

E-mailadres Afdrukken PDF

Op zaterdag 14 januari opent het vernieuwde Historisch Informatiecentrum aan de Slotweg te Egmond aan den Hoef haar deuren, waarmee het Slotkwartier weer een visitekaartje rijker zal zijn. En het mooie is, dat het hele project, van verbouwing tot eindresultaat, met beperkte middelen door Egmondse vrijwilligers is uitgevoerd.

Lees meer...
 

Filmavond op 7 oktober

E-mailadres Afdrukken PDF

Op vrijdag 7 oktober bent u weer van harte welkom op een gezellige filmavond in Egmond aan Zee. Tijdens deze jaarlijkse donateursavond van Historisch Egmond zullen weer vele nostalgische beelden worden vertoond.

Lees meer...
 

Oude foto’s bij Historisch Egmond

E-mailadres Afdrukken PDF

Komende zondag, 4 december, is het Historisch Informatiecentrum aan de Slotweg in Egmond aan den Hoef weer geopend. Tussen 14:00 uur en 17:00 uur kunt u langskomen om onderzoek te doen, informatie te vragen en/of te delen, oude Contacten te bekijken of gezellig te kletsen over vroeger.

Lees meer...
 

Uitbreiding Historisch Informatiecentrum

E-mailadres Afdrukken PDF

Achter de schermen wordt momenteel hard gewerkt aan de uitbreiding van het Historisch Informatiecentrum, tegenover de slotfundamenten in Egmond aan den Hoef. Het onderkomen van Historisch Egmond wordt de komende maand verbouwd en opgeknapt, waarmee een volgende stap wordt gezet in de richting van de realisatie van Cultuurhuys Egmont.

Lees meer...
 
Meer artikelen...


Pagina 1 van 13