Lezing: Papiermolens en papier maken

E-mailadres Afdrukken PDF

In bezoekerscentrum Huys Egmont wordt op vrijdag 22 september een lezing gehouden over ‘Papiermolens en papier maken’. Spreker van de avond is Arie Butterman, molenaar op papiermolen De Schoolmeester in Westzaan.

Lees meer...
 

Komt allen naar het Slotfestijn!

E-mailadres Afdrukken PDF

Op zaterdag 9 september barst om 12:00 uur weer het jaarlijkse Slotfestijn los. Die middag wordt het Slotkwartier in Egmond aan den Hoef weer door vrijwilligers van Stichting Historisch Egmond omgetoverd in middeleeuwse sferen. Middels doorlopende openluchtvoorstellingen kunt u zelf zien en beleven hoe het er vroeger aan toe ging rondom het Slot op den Hoef. Het belooft een hilarische middag te worden, omdat hierbij de bijzondere middeleeuwse geneeskunde centraal zal staan.

Lees meer...
 

Aangepaste openingstijden

E-mailadres Afdrukken PDF

In verband met de kermis in de Slotweg, is bezoekerscentrum Huys Egmont op zaterdag 8 juli en zondag 9 juli onbereikbaar en dus gesloten. Excuses voor het ongemak!

 

Egmond tijdens de Tweede Wereldoorlog

E-mailadres Afdrukken PDF

Op vrijdag 23 juni organiseert Stichting Historisch Egmond een lezing over de Egmonden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Sprekers John Heideman en Rob Leijen nemen u aan de hand van oude foto’s, kaarten en voorwerpen mee door vijf lange oorlogsjaren.

Lees meer...
 

Beleef de Egmonden met een ervaren gids

E-mailadres Afdrukken PDF

Wilt u met het gezin of de hele familie een leuke ochtend of middag, vol historische verrassingen? met een bezoek aan de drie Egmonden, of aan de vuurtoren, of de abdij, of het middeleeuwse Slotkwartier? Kijk dan eens op de website www.rondleidingen-in-egmond.nl en reserveer een rondleiding op de plek van uw keuze, op een moment waarop u wilt. Ervaren gidsen vertellen u onderweg alles over bijvoorbeeld de historie van de abdij in Egmond-Binnen, over het kasteel van de graven van Egmond in Egmond aan den Hoef of over het verdwenen Westeinde van Egmond aan Zee.

Lees meer...
 

Bijzondere expositie in Huys Egmont

E-mailadres Afdrukken PDF

 

Deze zomer organiseert Stichting Historisch Egmond een zeer bijzondere expositie in bezoekerscentrum Huys Egmont: "Egmondse Kinderportretten door Erwin Bowien 1937-1938"

Lees meer...
 

Lezing in Huys Egmont: “De Stolpboerderij”

E-mailadres Afdrukken PDF

Op vrijdag 24 maart kunt u in bezoekerscentrum Huys Egmont weer een bijzondere lezing bijwonen. Mart Groentjes van de Boerderijenstichting Noord-Holland neemt u die avond mee in de fascinerende wereld van de stolpboerderij.

Lees meer...
 
Meer artikelen...


Pagina 1 van 14