<<  TERUG NAAR HET MENU
 

Welkom

De Abdij van Egmond-Binnen, de vuurtoren van Egmond aan Zee en de fundamenten van het kasteel op Egmond aan den Hoef zijn iconen van de unieke geschiedenis van dertien eeuwen leven bij de duinen en de zee. Op deze site nemen wij u mee op een tocht door de drie dorpen met elk hun eigen karakter. Ook houden we bij wanneer musea en cultuurhistorische locaties zijn geopend en op welke manieren u de Egmonden kunt bereiken.

U kunt hier ook lezen over ons tijdschrift Geestgronden en haar rijke archief, over de wandelingen en fietstochten met een gids en over de exposities in ons bezoekers centrum. Op onze nieuwspagina berichten wij over boeiende en leuke, ‘historische’ gebeurtenissen en op onze beeldbank kunt u uw verhalen achterlaten bij diverse foto's van vroeger. Wilt u verder iets aan ons kwijt? Uw reacties ontvangen wij graag.
 

Word nu donateur

Stelt u onze activiteiten op prijs? Voor 16,50 Euro per jaar steunt u ons al. Klik hier om donateur te worden en ontvang drie maal per jaar ons tijdschrift Geestgronden. Uiteraard is het ook mogelijk om ons zonder bijbehorend abonnement financieel te steunen. Ons rekeningnummer is: NL74RABO0315757973 t.n.v. Stichting Historisch Egmond.
 

Beeldbank

Zoekt u oude afbeeldingen van de Egmonden? Bezoek dan eens onze beeldbank, www.beeldbankegmond.nl . Heeft u oude foto's die we mogen kopiëren om in de beeldbank te plaatsen, stuur ons dan een e-mail zodat we contact met u op kunnen nemen. Wilt u helpen met het uitzoeken en beschrijven van de vele honderden foto's? Ook dan horen we graag van u!
 

De Egmondse vlag

Lang heeft het in de drie Egmonden ontbroken aan één symbool waarmee onze eigen Egmondse identiteit kan worden onderstreept. Daarom herintroduceert Stichting Historisch Egmond nu de enig echte en originele Egmondse vlag. In de Egmonden moet de Egmondse vlag massaal en huis-aan-huis gaan uithangen tijdens evenementen en ook voor ondernemers is de vlag een uitstekend middel om de herkenbaarheid van Egmond uit te dragen. Klik hier voor meer informatie, prijzen en het bestelformulier.


 

 

<<  TERUG NAAR HET MENU