<<  TERUG NAAR HET MENU
 


Geestgronden

Doelstelling. Stichting Historisch Egmond geeft sinds 1994 het tijdschrift Geestgronden uit met als doel het vastleggen en verspreiden van kennis over het Egmondse verleden van de prehistorie tot heden. Iedere jaargang telt 4 nummers waarvan deel 2 en 3 gecombineerd in een dubbelnummer. Nummer 1 verschijnt in het voorjaar, nr. 2/3 in de zomer en nr. 4 in de winter.

Bewaarboekjes. Geestgronden zijn handzame, prettig leesbare bewaarboekjes, geschreven door Egmond-liefhebbers. Historische beschrijvingen van onze roemruchte geschiedenis, maar ook veel verhalen van Egmonders over vroeger, geïllustreerd met oude foto’s.

Enthousiast geworden? De boekjes, die geheel door vrijwilligers worden samengesteld en verspreid, komen nu al bij ruim 850 donateurs in de bus. Als u wilt meehelpen om de geschiedenis van Egmond tot leven te brengen, klik dan hier. Wij hebben zelfs drie cadeau-aanbiedingen voor u. Wanneer u overweegt om zelf iets te schrijven, neem dan eens contact op met een van de redactieleden.

Waar verkrijgbaar? De nieuwste Geestgronden is te koop voor € 6,80 in Egmond aan Zee bij boekhandel Dekker, Voorstraat 141 en in Egmond-Binnen aan de Herenweg 47 bij Apeldoorn Electro.

De meeste oude nummers zijn nog via SHE verkrijgbaar. In de zomermaanden staan wij op de markt tijdens het Hoeverdorpsfeest, de Egmondse Visserijdag in Egmond aan Zee en Egmond-Op-Zijn-Kop in Egmond Binnen. Ook dan zijn oude en nieuwe uitgaven te koop, evenals op de jaarlijkse donateursavond. Bij exposities kunt u op zondagmiddag in het Historisch Informatie Centrum terecht.

Oude en nieuwe nummers van Geestgronden te koop:

Jaargang 1 t/m 20; per deeltje € 5,00
donateurs betalen per deeltje € 4,00

Jaargang 21; per deel € 6,80
donateurs betalen per deeltje € 5,00

Korting bij afname 5-9 stuks 5% / meer dan 10 stuks 10%

Themanummer 2007 Gerrit Zentveld € 0,50

Oude Geestgronden over? Mocht u oude nummers van Geestgronden kwijt willen, neemt u dan contact op met een van de bestuurs- of redactieleden of kom ermee naar het bezoekerscentrum of de markt.


 

<<  TERUG NAAR HET MENU